Skip to main content

Pogosta vprašanja o izdelkih Neutrogena Retinol Boost z retinolom

retinol faq

Serija Neutrogena Retinol Boost je oblikovana z retinolom za zagotavljanje zelo učinkovitih rezultatov proti staranju. Retinol je postal ena najbolj priljubljenih sestavin za nego kože proti staranju, ki so na voljo na trgu, saj formule retinola prodrejo globoko v kožne celice in tako zagotovijo vidne rezultate.

Retinol je tudi eden najučinkovitejših derivatov vitamina A, ki ga lahko kupite brez zdravniškega recepta. Je močnejši od drugih derivatov – kot so retinyl palmitate, retinyl acetate in retinyl linoleate – ki so znani kot pro-retinoli. Zaradi tega je učinkovitejši, vendar ga je treba previdno uporabljati.

Če ste novi pri uporabi retinola, vam bo naš vodnik za začetnike pomagal pri odločitvi, ali je to prava sestavina za vas. Lahko pa preberete naše profesionalne nasvete o tem, kako najbolje izkoristiti izdelke z retinolom. Spodaj lahko najdete tudi odgovore na pogosta vprašanja o učinkih retinola v seriji Neutrogena Retinol Boost.

retinol_molecule.jpg

retinol molecule

Nanesla sem kremo za oči Neutrogena Retinol Boost Eye Cream, kot je priporočeno, in imam draženje kože. Ali je to normalno?

Morda boste občutili rahlo rdečico, toploto ali luščenje kože, dokler se vaša koža ne navadi na zelo učinkovito formulo kreme za oči Neutrogena Retinol Boost Eye Cream.

To je običajen, začasen znak, da retinol deluje. Če pa ti učinki ne izginejo, ali povzročajo nelagodje, prenehajte uporabljati izdelek za en teden in nato poskusite znova. Morda je najbolje, da postopoma povečate uporabo, ali izvedete test z obliži, kot je opisano v našem vodniku za začetnike z retinolom.

Kako dolgo lahko traja privajanje na retinol?

Kako dolgo traja privajanje na kreme z retinolom, se lahko razlikuje od osebe do osebe. Pod pogojem, da sledite postopnemu pristopu uporabe retinola, kot je opisano v našem vodniku za začetnike, bi se morali normalni tipi kože privaditi na retinol v dveh do štirih tednih.

Kako naj nadaljujem z uporabo kreme za oči Neutrogena Retinol Boost Eye Cream, ampak zmanjšam draženje okoli oči?

Predel okoli oči je še posebej občutljiv, saj je koža okoli oči zelo tanka.

Začnite z zelo majhno količino, nežno vtrite okoli očesne votline in se izogibajte sami veki ter postopoma povečujte uporabo, kot je opisano v našem vodniku za začetnike. Če še vedno čutite draženje, prenehajte uporabljati izdelek.

Kaj naj storim, če po nanosu kreme z retinolom čutim pekoč občutek?

Če po nanosu izdelka takoj začutite pekoč občutek, kožo temeljito sperite s hladno vodo in posušite. Morda ste občutljivi na retinol kot sestavino.

Če občutite blago luščenje ali rdečico, ko se koža privaja na retinol, redno uporabljajte primerno vlažilno kremo za vaš tip kože. Izogibajte se pilingom in kislinam, za odstranjevanje lus, saj lahko kožo še bolj razdražijo.

Odgovarjamo na vsa vaša vprašanja o retinolu za kožo

Osnovno vodilo za glikolno kislino za kožo