Skip to main content

Kako preprečiti nastanek mozoljev s pravilnim načinom nege kože

mozolji

Poskus, kako preprečiti nastanek mozoljev, je lahko naporen: takoj ko se znebite enega velikega mozolja, se na njegovem mestu pojavi nov - nobena metoda se ne zdi učinkovita!

Če ob pojavu mozoljev ukrepate šele, ko se pojavijo na površini vaše kože, je verjetno, da je mozolj nastajal že več tednov. Če je vaš cilj ohraniti kožo brez mozoljev (in mar si tega ne želimo vsi?), je po mnenju strokovnjakov Neutrogene® ključno, da preprečite zamašene pore in vnetja, še preden se pojavijo.

To pomeni, da je treba za preprečevanje mozoljev uporabiti pravo rutino za nego kože.

Lepotilna rutina za preprečevanje mozoljev

1. Začnite z rutino čiščenja kože

Da bi vedeli, kako preprečiti nastanek mozoljev, morate najprej začeti z najpomembnejšim korakom: čiščenjem, ki ne pomeni le miljenja in izpiranja.

Ključ do čiste kože se začne z iskanjem pravega čistilnega sredstva za vaš tip kože in dosledno uporabo izdelka dvakrat na dan.

Eden najboljših načinov za preprečevanje mozoljev so izdelki s salicilno kislino, sestavino, ki odstranjuje odmrle kožne celice in sprosti pore.

2. Bodite previdni pri uporabi pilingov za obraz

Piling je pomemben del nege kože, saj z njim odstranite odmrle kožne celice ter tako spodbudite obnovo celic, izboljšate oksigenacijo ter koži povrnete mehkobo in sijaj.

Pomembno je, da ne pretiravate s pilingom, ker lahko povečate vnetje, zato je priporočljivo, da kožo obraza pilingirate le 1 ali 2 dni na teden, odvisno od sredstva za piling.

Prav tako ne delajte pogostih napak pri pilingu: pri nanašanju pilinga ne pritiskajte premočno, predvsem pa izberite piling, ki je primeren za vašo kožo!

3. Uporabite vlažilno kremo!

Ne pozabite na vsakodnevno uporabo nežnega vlažilnega izdelka in zaščito pred soncem, da bo koža zaščitena in uravnovešena.

Strokovnjaki podjetja Neutrogena® pravijo, da vam ni treba izbrati vlažilnega sredstva ali kreme za sončenje z dodanimi sestavinami proti mozoljem, vendar morate uporabljati izdelke, ki so nežni in nekomedogeni (ne mašijo por).   Neutrogena® Hydro Boost ® vlažilna tekočina za obraz z zaščitnim faktorjem SPF 25 bo vaši koži zagotovila vlaženje, ki si ga želi, in zaščito, ki jo potrebuje.

Ko ste zbrali svoje orožje proti nepravilnostim in naredili prve korake v boju proti madežem, je ključnega pomena doslednost. Če simptomi ne izzvenijo, se je verjetno najbolje posvetovati z dermatologom. Če boste koži namenili dovolj časa, boste v večini primerov do konca življenja uživali v gladki koži brez mozoljev.

ten uscat

Suha koža obraza: vzroki in zdravljenje

Odgovarjamo na vsa vaša vprašanja o retinolu za kožo