Skip to main content

Kako združiti prednosti, ki jih imata retinol in vitamin C na kožo v rutini proti staranju

prednosti vitamina c in retinola

Če začnete izvajati rutino nege kože proti staranju, se vaša koža seznani z nekaterimi močnimi sestavinami.

Nekateri ljubitelji minimalistične nege kože se odločijo, da bodo izkoristili prednosti le enega sredstva za boj proti gubam naenkrat - a čeprav je to preprosto, ne izkoristi vseh prednosti, ki so na voljo. Kombinacija nekaterih sestavin lahko združi najboljše od obeh in poskrbi za resnično učinkovit režim proti staranju.

Vnesite koristi, ki jih ima vitamin C na kožo. V kombinaciji s poživljajočimi učinkovinami retinola lahko ta dvojec pomaga pri spodbujanju mladostne polti.

Kaj sta vitamin C and retinol?

Vitamin C, znan tudi kot L-askorbinska kislina, je močan antioksidant. Dim, onesnaženje in sončni UV žarki so dejavniki, ki lahko prispevajo k vidnim znakom staranja.

Nekatere od najbolj opaznih koristi, ki jih ima vitamin C na kožo pri lokalni uporabi:

  • 1. Pomaga izboljšati videz temnih madežev: Uporaba vitamina C zavira tvorbo melanina, kar pomeni, da lahko izboljša videz temnih madežev in izenači ten kože.
  • 2. Izboljša videz povešene kože: Uporaba vitamina C lahko pomaga v boju proti znakom staranja, ki jih povzroča sonce. Prosti radikali lahko povzročijo ohlapnost in povešenost kože, zato je dodajanje antioksidantov vaši negi kože pot do polti, ki je videti in se zdi mlajša.
  • 3. Posvetljuje polt: Prosti radikali lahko povzročijo, da je koža videti pusta, utrujena in brez življenja. Uporaba vitamina C dopolnjuje naravni proces obnavljanja kože in zagotavlja bolj zdrav videz kože.

Retinol je le ena od več vrst retinoidov - skupine močnih derivatov vitamina A, ki lahko pomagajo v boju proti znakom staranja. Retinol in retinoidi pogosto veljajo za sveti gral pri tretiranju gub, zlasti če jih začnete uporabljati po tridesetem letu, da bi izboljšali videz gub.

Zakaj je dobro, da vitamin C in retinol uporabljate skupaj?

Zakaj bi ob vseh teh prednostih ti borci proti gubam potrebovali partnerja? Zato, ker so te prednosti še boljše z malo družbe - ko ti dve sestavini sodelujeta, koža zasije.

Prvič, vitamin C pomaga izboljšati videz temnih madežev, drobnih linij, gub in povešene kože. Nato se vključi retinol, ki pomaga izboljšati elastičnost kože. Rezultat je, da lahko retinol in drugi retinoidi pomagajo izboljšati strukturo kože, hkrati pa zmanjšajo videz drobnih gub. Tako kot vitamin C lahko retinol pomaga tudi pri izenačevanju tena in teksture kože.

Kateri je najboljši način za pridobivanje vitamina C in retinolov?

Vitamin C je najmočnejši, če je stabilen - pakiranje v serumske kapsule ga varuje pred izpostavljenostjo svetlobi in zraku, ki bi zmanjšala njegovo učinkovitost. Zdi se, da so retinoli najbolj učinkoviti v kremah in serumih - prepričajte se le, da je na sestavini napisano retinol.

Na žalost ni prave fontane mladosti, vendar to ne pomeni, da ne morete poskrbeti, da se bo vaša koža počutila sveže in obnovljeno.

Zakaj je glicerin vaša nova obramba pred suho kožo?

Osnovno vodilo za glikolno kislino za kožo