Skip to main content

Vse, kar morate vedeti o gubah na čelu

Vse, kar morate vedeti o gubah na čelu

Eden od najočitnejših vidnih znakov staranja je pojav povešanja in gub na čelu, ki nastanejo zaradi spremembe dermisa, saj ta postane tanjši, bolj krhek in izgubi zaščitno plast podkožne maščobe.

Staranje kože je zapleten pojav, ki nastane zaradi notranjih in zunanjih dejavnikov:

  • Notranji dejavniki sta genetika in rezultat poteka časa. Seveda se temu procesu praktično ni mogoče izogniti in ga ne moremo nadzirati.

  • Zunanji dejavniki so lahko kajenje, slaba prehrana in izpostavljenost soncu. Ta postopek ni neizogiben in povzroča prezgodnje staranje kože. Dejansko naj bi v 80-% primerih vzrok za staranja obraza bila posledica izpostavljenosti soncu.

Prezgodnje gube na čelu

Gube na čelu nastanejo predvsem zaradi obrazne mimike, torej so sledi ponavljajočega se gibanja naše kože. Gube na čelu nastanejo, ker nagubana območja izgubijo kolagen in elastičnost.

Čeprav je normalno, da se gube pojavljajo s starostjo, obstajajo tudi mlajše osebe z gubami, saj so te gube močno povezane z obrazno mimiko.

Kako zmanjšati gube na čelu?

Za zmanjšanje gub moramo na vsak dejavnik, ki vpliva na staranje kože, ukrepati ločeno. Tako jih lahko popravimo in/ali preprečimo.

Zaradi številnih notranjih dejavnikov, ki vplivajo na proces nastanka gub (imunski dejavnik, genetika, čustveno in splošno zdravje), je najpomembnejše, da se osredotočimo na preprečevanje gub z zdravim življenjskim slogom in zdravimi navadami.

Vlaženje

Eno od osnovnih priporočil pri preprečevanju prezgodnjega staranja kože je ohranjanje vlažnosti kože. Uporaba izdelkov, ki kožo ves dan vlažijo in poskrbijo za obnovo kožnih celic, bo kožo naredila bolj zdravo in preprečevala dehidracijo.

Uporaba zaščite pred soncem

Zaščita pred UV-žarki zmanjšuje nastajanje prostih radikalov in zmanjšuje fotostaranje: nastanek gub in spremembe v pigmentaciji kože. Pred soncem se je treba zaščititi s fizičnimi ukrepi, kot je izogibanje sončenju takrat, ko je sonce najmočnejše, z nošenjem ustreznih oblačil, klobuka, dežnika, sončnih očal ter mazanjem s kremo z zaščitnim faktorjem.

Ali poznate Neutrogena® Cellular Boost De-ageing dnevna krema ZF 20? Poleg tega, da izboljša tonus in elastičnost kože, zaščiti kožo tudi pred soncem.

Antioksidanti

Antioksidanti na več načinov preprečujejo celično oksidacijo in poškodbe prostih radikalov. Če je raven prostih radikalov višja od ravni antioksidantov, pride do oksidativnega stresa, ki povzroči prezgodnje staranje celic in tkiv. Uživanje antioksidativnih živil igra pomembno vlogo. Priporočamo uživanje sadja in zelenjave z visoko vsebnostjo vitamina C in karotenoidov.

Kreme z retinolom

Retinoidi povečajo proizvodnjo kolagena. Pozitivno vplivajo ne samo na zunanje dejavnike, temveč tudi na notranje. Zmanjšajo znake staranja, kot so gube, izgubo elastičnosti kože in izboljšajo pigmentacijo.

Obrazna gimnastika (joga za obraz)

Na koncu priporočamo vsakodnevno izvajanje nekaterih obraznih vaj. Tako lahko spodbudite kožo, da bolje vpije aktivne sestavine krem.

Konice prstov položite na obrvi in ​​masirajte navznoter in navzdol, ne da bi raztezali kožo. Medtem ko jih držite tako, dvignite in spustite obrvi. Tako lahko omejite škodo, ki jo povzroči namrščenost, in zmanjšajte gube na čelu.

Zakaj je glicerin vaša nova obramba pred suho kožo?

Nega suhih rok

Beauty & Skincare Tips

Nasveti za lepoto in nego kože

Izboljšajte svojo nego in lepoto kože z nasveti strokovnjakov.